lördag 30 april 2011

Fina tips!

Jag har snubblat över ett inlägg på en annan LeakyCon-blogg, där en van konferens-besökare delar med sig av smått och gott. Hur bra som helst! "Advice for your first con."

Det känns bra att vi fsktiskt redan har gjort ganska mycket av det som man kan göra inför. Vi har budgeterat, fixat alla stora utgifter, tänkt på att vi kommer att vilja spendera mycket och sparat sjuka mängder. So far so good!

Annars står det en himla massa bra saker, som vi inte riktigt har hunnit till. Planera och tänka till i förväg, exempelvis. I princip går det tipset ut på att göra en lista på allt man vill göra och inse att man inte hinner allt. För det känns faktiskt troligt, vi kommer inte att hinna allt. Men som den här snälla människan själv säger, "Accept this fact and move on. It will not affect how good of a time you will have at the con."

Ett annat väldigt talande stycke är följande.

"So you want to meet Darren Criss, see the Starkid performance, watch Ministry of Magic perform, and see the Potter Puppet Pals show? That's great! So does everyone else. Expect lines...expect long lines...expect long lines the likes of which you haven't seen since the release of Deathly Hallows. If memory serves, the line for A Very Potter Sequel started at 8 or 9am at Infinitus, and the show started at around 5pm. By the time they opened the doors, the line had wrapped itself around the entire conference space...twice!"

Låter riktigt möjligt, nu när man tänker efter. Fans är ju fett bra på att köa. Man kan se det här ur ett lite Gröna Lundigt- perspektiv och tänka åh nej, kö. Shit. Eller så kan man vända på det och säga att det är frågan om fans som köar en hel dag för att få göra något. Det är ju fett coolt! Jag gillar fans!!! Då får man också tänka till på vad man ska köa till, vad som är viktigast och när man kan nöja sig med platser längre bak. För om man köper biljetter till något och det sen blir kö, då kommer man ju faktiskt in, om än inte först.

Sen står det en massa vettigt, som att man ska sova innan, tänka på att äta under konferensen, bunkra billiga snacks. Utöver det står det en massa ROLIGT, som att man ska ta tillfälle att prata med andra coola fans, utbyta kontaktinfo, hänga med de man köar med, ha lite tid att bara go with the flow och så vidare. För det kommer att bli sjukt häftigt, oavsett vad vi hinner och inte hinner, vad som blir bra och vad som kanske inte fungerar lika bra (för let's face it, det är något.) På den här resan vill jag förstås se en massa coola fandom-grejer, gå på parken och filmen och krama Darren Criss, men jag vill också få se hur stort Harry Potter är. Det kommer flera tusen personer på LC. Klart vi kommer köa, klart det blir trångt och varmt och Florida. Men det är en poäng i sig, att sizen på vår fantastiska fandom blir så påtaglig är en stört bra poäng.

Shit vad vi ska vlogga. Vi måste fånga hur stoooooort det är. Och inte gråta för mycket.

SNART ÄR DET DAGS!!! =D

2 kommentarer:

  1. Fast vi borde ju slippa undan liiite köer i och med att vi är rockstars, vi har ju bokade platser i alla fall som jag förstår det 8o

    Men pepppppt. Fast vi måste komma ihåg att dricka så sjuuukt mycket vatten alltså!!!

    SvaraRadera
  2. Jag tror också att köerna på själva konventet kommer att vara helt okej i och med att vi är rockstars. Däremot kan det nog vara en bra idé att planera köandet på temaparken lite!

    SvaraRadera