tisdag 12 april 2011

Fler grejer avbockade!

Idag hämtade vi ut våra pass. Vi hade en liten diskussion om vem som blev snyggast på passet, men jag tror inte vi kom fram till något. Jag och Anna hade i alla fall likadan snedbena på frisyren och liknande namnteckning. Leeeskigt. Vi kanske håller på att förvandlas till samma person!

Eller inte.

Snart ska vi också fixa ESTA (typ) som är något papper man måste fylla i på internet för att få resa till USA. Det ska vi försöka göra nu när passen är uthämtade eftersom passnummer var en förutsättning för att kunna fylla i blanketten. Förhoppningsvis kommer vi fylla i det på rätt sätt så att vi inte blir ivägskickade från landet när vi kommer dit. Det vore ju HEMSKT.

Annan sak att fixa är att ladda upp bilder till våra leaky-konton som de tydligen ska trycka upp på knappar åt oss under själva konventet. Sedan vill vi dubbelkolla att vår försäkring faktiskt gäller reseskydd, vilket TryggHansa påstår. Vill inte riskera att vi får betala miljonbelopp i USA pga att vi bara måste ta ett blodprov. Något sådant i alla fall.

Jag och Erik diskuterade även hur det blir med pengar - borde vi ta ut här hemma och växla eller är det smartare att köra med kortbetalning? Hur mycket dyrare blir det att ta ut där? Om man kunde växla pengar här hemma som man sedan låser in på hotellet i något säkerhetsskåp låter ju egentligen som det smartaste, men är det riktigt säkert? Någon som har tips?

LEAKYCON!

2 kommentarer:

  1. Kolla upp hur mycket det kostar att betala med kort. Det kostade ingenting för oss i London, så vi körde på det i de mer typ "etablerade" butikerna. De små som låg på bakgator och sånt betalade vi kontant, men det var rätt skönt att inte dras med så mycket sedlar!

    SvaraRadera
  2. Kanske en dålig idé, men om ni känner er rädda för att kontanterna kommer bli stulna kan ni ju dela upp summan och förvara dem på flera ställen? Så förlorar ni inte allt om de mot förmodan skulle bli stulna...

    SvaraRadera