fredag 19 augusti 2011

Vår resa beskriven av Li, del 3

14 juli

Vi gick upp väldigt tidigt och åt en ordentlig frukost. Detta var dagen för oss på LeakyCon då i stort sett det mesta vi ville se skulle ske, eller i alla fall så var det nästintill varje mainstageevent som vi tyckte att vi behövde gå på. Detta betydde att vi skulle sitta i main stage-rummet hela dagen, vi skulle inte få tid för lunch och vi behövde vara bra på att stoppa i oss matsäcksmat under dagen. Vi hann i alla fall äta en ordentlig frukost på hotellet innan vi gick till dagens första event vi ville se, Percy and the kids, som skulle vara ett event där Chris Rankin (Percy Weasley) pratar med de som spelar barn i epilogen eller unga versioner av karaktärer i DH2, samt Scarlett Byrne som spelar Pansy Parkinson.

När vi kom dit hade det ännu inte börjat, och vi ställde oss och försökte få reda på hur vi som Rockstars skulle kunna få våra platser. Verkade dock som att det var lite rörigt på LeakyCon även denna dag, tyvärr. Det slutade med att jag och Anna (som peppat hela året över att åka på HP-event där vi inte känner arr-gruppen och alltså inte kommer bli tillfrågade om att bära någonting eller fixa något) ställer oss och fixar en Rockstar-kö efter instruktioner från några volontärer.

Tillslut blev vi insläppta och då var det först HP-alliance som höll en presskonferens. De har ett nytt projekt som jag tror kallas Imagine Better (???) som handlar om att göra det HP-alliance gjort (samlat in pengar genom att koppla event till böckerna) i andra fandoms.

Chris Rankin och några av
barnskådespelarna i bakgrunden.
Efter att den presskonferensen var slut så kom Chris Rankin ut på scenen, och med sig hade han typ de sötaste skådisarna någonsin. Det var fint, de berättade mycket och svarade på frågor. Anna fick ställa en fråga om elevhem som de tyckte var jätteintressant och det var helt fantastiskt att se att de svarade på den! Eventet var jätteroligt. Alla var som sagt så gulliga och Chris Rankin kan vara en av de roligaste ever.

Efter det var det dags för filmvisning, nämligen premiären av Finding Hogwarts. Jag hade sett fram ganska mycket mot den här filmen, som skulle handla om några big name fans resa till Skottland för att hitta Hogwarts, men jag måste säga att jag blev ganska besviken. De trailers de visat har fått det att verka som att den verkligen skulle handla om att hitta Hogwarts, prata med andra fans, osv. Nu åker de visserligen till Skottland och letar, men mest var det historien om deras liv och typ vad deras föräldrar tycker... Och så intressant var det inte. Dessutom var filmen ganska dåligt filmad. Jaja, det var inte hela världen.

Joe Moses från Team StarKid!
Efter det kom dock underbara Joe Moses som Severus Snape! Han skulle köra potions masters corner, vilket är att han som Snape intervjuar folk. Nu intervjuade han tre Starkids och det var så fruktansvärt kul att jag bara skrattade hysteriskt genom hela grejen. Jag älskar Joe Moses, och jag älskar Starkid!

Snape, Snape, Severus Snape!
Knappt hann vi skratta klart förrän nästa roliga grej kom - Potter Puppet Pals! Neil hade skapat typ världens roligaste sketch där han hade med en del nya grejer, en del gamla, och för första gången EVER körde de Mysterious Ticking Noise LIVE! Det var helt fantastiskt och jag förstår inte hur de kan komma på något roligare än vad de redan har, men detta var typ bättre än allt!

Så var det dags för dagens sista mainstage event, vilket var Live LeakyMug. Jag har typ aldrig lyssnat på podcasts och tyckte väl inte att detta var så jättekul, men jag ville se det av en anledning - Oliver Boyd and the Remembralls skulle uppträda! Han sjöng End of an Era och det var SÅ FINT! Och så perfekt, eftersom vi efter att detta event var slut skulle gå och se filmen.

Vi var tvungna att hitta middag innan vi gick till bion, vilket vi hittade på BK. När vi kom till bion såg vi en låång kö, och förstod att det var kön till midnattspremiären. Då kändes det häftigt, coolt, men lite elakt, att vi redan nu, 6 timmar tidigare skulle få se den, eftersom WB gett LeakyCon tillstånd till detta. Vi träffade en jättetrevlig person som hette Adam, från Australien, som vi snackade lite med innan vi köpte popcorn, läsk och gick och hittade biosalongen där vi skulle vara. Innan filmen började satt alla och sjöng HP-sånger, höll trollstavarna mot taket, osv. Allt var så fint. Vi fick se filmen, gråta ögonen ur oss, och sedan skulle kvällen avslutas med Wizard Rock. Bättre kan man inte ha det!

15 juli

Eftersom gårdagen hade varit fullspäckat var det skönt att denna dag, fredag, var relativt lugn. Vi visste att vi skulle gå på Rockstarfrukost på morgonen, en Starkid-signering senare och efter det Wizard Rock-spelning med Draco and the Malfoys och Harry and the Potters bl.a, men utöver det hade vi inte mycket annat för oss.

Rockstarfrukosten var fin, vi fick goda bagels, frukt och juice som vi glatt stoppade i oss. Efter det så gick vi runt och kollade lite på annat som pågick, och vi gick också till Vendor rooms där man kunde köpa fanproducerad HP-merch. Jag köpte en jättestor Slytherin-bild som man kan sätta på väggen och vi alla köpte även Starkid-tshirts. Efter det gick vi upp mot hotellrummet och i hissen mötte vi....
Evanna Lynch och Scarlett Byrne! (igen) Första gången detta hände vågade vi inte göra mer än springa därifrån, men nu vågade vi säga hej. De sa jätteglada hej tillbaka, och vi gick till vårt rum. När vi står där och ska ta oss in i rummet, kommer de förbi igen, och då visar det sig att de bor i rummet bredvid oss!!! Jag lyckas kläcka ur mig något om HP-merch och vendor rooms, de blir superexalterade och pratar en stund med oss om var när och hur de kan hitta denna merch, innan deras säkerhetsvakt drar iväg med oss. Helt stört!

När vi hade lugnat oss gick vi till Citywalk för att äta vettig lunch. Vi hittade en restaurang som heter Pastamore, där vi satte oss och beställde pasta. Det var så gott. Bästa var att påfyllning av läsk ingick, och de gav oss till och med gratis läsk to go, i pappmuggar! Va!!! Världens bästa ställe alltså.

När vi kom tillbaka hade vi egentligen tänkt gå på Pottermore-event, men då såg vi kön till Starkid-signeringen. Jag ville bestämt sätta mig i den kön och Erik med, först tänkte Anna gå på Pottermore och sen joina oss, men efter att ha hört att hon inte fick det och att knappt ens Rockstars kunde vara garanterade autografer, beslutade vi oss alla för att sätta oss där. Vi hade suttit i kö någon timme när några av LeakyCons staff kom och sa till oss att de skulle vakta våra platser, för vi hade någon som ville träffa oss. Vi går ut ur rummet...

Brian Ross från Draco and the Malfoys!


Och ser Brian Ross!!! Vi hade bett om special meet and greet med Brian, men det var osäkert på om han skulle kunna gå med resten av de special guests man kunde välja mellan, osv. Svårt att förklara. I alla fall!!! Nu hade han gått dit till rummet för att träffa oss! Jag var i chocktillstånd och Anna och Erik pratade mest men jag fick massa kramar, vi fick ta bilder och allt finns på film. När vi väl sagt hej då och gått in i rummet igen och tackat Leaky-staffs, började jag storböla. Vet inte varför, men det sprack bara då för mig, Brian Ross är en sån där fandom-person som jag älskat sedan 2006 och att jag äntligen fick träffa honom var bara för mycket.

Vi var dock tvungna att ladda om och förbereda oss för att bli insläppta till signeringen, vilket vi snart blev. Vi fick träffa alla Starkids och fick autografer, vilket var jättehäftigt även om allt gick väldigt fort. Vi var dock inte så oroliga, för vi visste att vi skulle få special meet and greet med Darren Criss på kvällen!

Vi med Darren!
AJ Holmes och Joey Richter
Vi åt något snabbt till middag och sedan gick vi till rummet där vi skulle träffa Darren Criss. Vi fick dock världens chock när dörrarna öppnades, för alla starkids var där för att träffa oss och typ 40 andra Rockstars som hade fått detta meet and greet! Vi fick autografer IGEN och sedan satte vi oss vid ett bord. Det dröjde inte länge förrän Joey Richter och AJ Holmes kom och pratade med oss!!!! De var helt underbart roliga och vi skrattade och när Joey gick satt AJ ändå kvar hos oss och pratade, skämtade och vi hade jätteroligt. Sedan kom även... DARREN! Han höll en lång utläggning om hur underbart Sverige är och vi fick ta bilder med honom innan det var dags för alla StarKids att gå. Helt fantastiskt!
Brian Malfoy in action

Kvällen avslutades med världens häftigaste Wrock-spelning. DatM var bäst och jag sjöng med i alla låtar och han sjöng låtar jag hade bett om, och det var så FINT! Även att se HatP igen, som gjorde världens häftigaste avslutning med Smells like Harry Potter med Evanna Lynch på bas och Harry-dockan från PPP på scenen. Det är helt obeskrivligt.

Två fantastiska dagar, och det var inte ens slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar