måndag 25 april 2011

Inga nazister!

Vi ska åka till USA. Det svåra med att åka till USA är att bli insläppt när man väl är där. För att göra det från Sverige måste man fylla i ett trevligt formulär på Internet, där de ställer ett antal frågor för att försäkra sig om att man inte är en otrevlig typ.

Jag gjorde just det! Bland annat frågar de om man har några sjukdomar, om man har problem med droger eller om man har blivit dömd för några våldsamma brott. Och ja, givetvis frågar de om man har eller om man tänker ägna sig åt terrorism eller spioneri!

Men min personliga favoritfråga var ändå: "Between 1933 and 1945, were you involved, in any way, in persecutions associated with Nazi Germany or its allies?". Eh, okej. Till att börja med skulle de kunna fixa ett coolt javascript som gör att den frågan inte ens visas om man är född efter 1945. Det gjorde jag till Quidditch-SM på frågan om målsman till exempel! Sen kan man ju fundera över hur relevant frågan är. De som då var aktiva nazister då är knappast relevanta hot idag hade jag gissat... men vad vet jag!

Hur som helst skickade jag in mitt formulär, och jag blev godkänd! Nu ska man bara vara snäll när man går genom spärrarna på flygplatsen så ska nog det här gå finfint. Tro det eller ej, men det är bara 80 dagar kvar tills vi åker!!!

1 kommentar:

  1. Meeen va?! Den frågan kom på tal i januari när vi snackade om det på jobbet. Då sa en kille att han nyss gjort frågorna på nyss och INTE fått frågan. Kortfattat så trodde jag att den var borttagen :P

    SvaraRadera