lördag 1 januari 2011

2011 smäller det!

Nu är det nytt år! 2010 är historia och hopplöst ute, nu är det 2011 som gäller.

Jag tycker jag att det är mycket bekvämare att säga tvåtusenelva än tjugohundraelva, oavsett vad gamla 1900-talsfantaster kan tänkas säga. Hur man än vrider och vänder på det så är årtal bara en siffra, och man får uttala dem hur man vill. Ni kan säga att det är en inofficiell bestämmelse om hur man uttalar årtal hur mycket ni vill, men tvåtusenelva är fortfarande en stavelse mindre än tjugohundraelva (5 respektive 6, om ni inte orkar räkna), så jag tänker inte slösa bort någon tid på den där extra stavelsen.

Eh, ja, hur som helst. 2011 kan inte bara uttalas, det råkar också vara det året då några nördar har planerat att åka på ett Harry Potter-konvent i USA, vid namn LeakyCon! Nördarna, ja det är vi som skriver på den här bloggen. Ja, tro det eller ej, men det är faktiskt fler än Li som jag pratar om då! Vi andra är bara kolossalt dåliga på att blogga.

Vi kämpar alla hårt med att få ekonomin att gå ihop. Många har velat åka, och vi som kämpar om det på bloggen är nu nere i tre enstaka personer: Li, Anna och så jag själv, Erik. Vi har nu bokat flygbiljetter, vilket var den överlägset enskilt största kostnaden, så nu ser det ljust ut! Dessutom har vi julklappspengar kvar, så det går ingen större nöd på oss just nu. Men nu börjar snart vårterminen, så nu gäller det att vi sköter våra studier så att CSN vill ge oss fortsatta bidrag till studierna (i.e. LeakyCon)! Anna och Li är redan lite nervösa över detta, vad jag har förstått, då deras utbildningar är strukturerade på så vis att CSN redan är lite misstänksamma mot dem, eftersom höstterminskurserna på något sätt inte är färdiga än. Själv har jag det lite bättre, eftersom CSN redan har beviljat vårterminspengarna, och jag vad jag vet inte har blivit underkänd i några kurser under höstterminen.

Så, kära läsare. Oavsett om ni själva sparar för att åka (på LeakyCon, eller till något annat!), eller om ni bara följer vår spännande resa till den potentiella resan, håll ut! Nu är det året då det är dags att ta sig till LeakyCon. Nu ska vi fixa pass, detaljplugga bagageregler, väga väskor och övertyga de amerikanska myndigheterna om att vi inte försöker smuggla in äpplen i landet. Nu kör vi, för 2011 smäller det!

1 kommentar: