onsdag 20 oktober 2010

Flattra oss!

Hejdär!

När man sparar till LeakyCon-resor finns det inget man är i så mycket behov av som pengar. Fickpengar, matpengar, annonspengar - och till och med donationspengar! Just donationspengar har det varit lite dåligt av på den här bloggen, kanske framför allt eftersom att ingen möjlighet att donera pengar har erbjudits.

Så är dock inte fallet längre! Jag har under de senaste månaderna använt en rolig liten donationstjänst som heter Flattr. Den går ut på att man betalar in en summa pengar till den sidan. Sedan väljer man ett belopp som man ska "flattra" varje månad. Sedan har hemsidor (och annat) möjligheten att lägga in en flattr-knapp, som man som flattr-användare kan trycka på! I slutet av varje månad doneras sedan pengarna i lika stora högar till de knappar man har tryckt på just den månaden. Enkelt, inte sant?

Resultatet är att man får en fin räknare på hur många som tycker om ens pryl och dessutom en mängd cash (hur mycket är ju helt beroende på hur mycket alla flattr-användare spenderar per månad, och hur många knappar de har tryckt på).

Nu har vi (jag) i alla fall infört en flattr-knapp på den här bloggen! Ni hittar den i vänsterkanten på designen, om ni inte har någon ovanlig webbläsare, för då har jag ingen aning om var den är. Eller om vi har bytt design när du läser det här. Eh. Jaja, lite får ni väl leta själva också!

Tyvärr kan jag inte trycka på den själv, eftersom det är min egen pryl ("thing" - den officiella termen för något som kan flattras), så det är det upp till er att göra!

Låter det inte fruktansvärt spännande? Tyck till i kommentarerna!

PS. Flattr är en sorts ihopskrivning för "flatter" och "flat rate", snyggt va? :D

1 kommentar: